De 5 beste loopbanden voor thuis

In deze blog testen we 5 loopbanden die je perfect thuis kan gebruiken. Wil je graag een loopband kopen voor thuis? Lees dan hieronder verder. Wij lijsten per loopband alle voor-en nadelen op voor jou.

5 loopbanden voor thuis uitgetest

Tunturi FitRun 30i (€459)

loopband Tunturi FitRun 30i
Tunturi FitRun 30i (Copyright foto: Coolblue)
 • Loopvlak breedte: 45 cm
 • Loopvlak diepte: 120 cm
 • Max. loopsnelheid: 12 km/h
 • Maximale hellingsgraad: 30 %

De Tunturi FitRun 30i is de goedkoopste loopband van onze vergelijking. De Tunturi FitRun 30i is geschikt voor de beginnende sporter. De loopband biedt maar liefst 20 trainingsprogramma’s aan waaruit je kan kiezen. Daarnaast heeft hij een handig formaat en kan hij eenvoudig worden weggeborgen na de loopsessie. Een minpunt van de loopband is dat de maximale snelheid is begrensd op 12 km/h. Hierdoor zal de meer professionele loper al snel beperkt worden in zijn tempo. Ook de hellingshoek kan maximaal op 30 % worden ingesteld waardoor deze loopband ook minder geschikt is voor mensen die specifiek op hellingsgraad trainen.

VoordelenNadelen
Lagere prijsMaximale snelheid van 12km/h
Handig formaatMaximale hellingshoek van 30 %
OpklapbaarDisplay niet altijd goed leesbaar
20 trainingsprogramma’sSmal loopvlak

Flow Fitness Runner DTM100i WalkingPad (€699)

Loopband Flow Fitness Runner DTM100i WalkingPad
Flow Fitness Runner DTM100i WalkingPad (Copyright foto: Coolblue)
 • Loopvlak breedte: 41,5 cm
 • Loopvlak diepte: 120 cm
 • Maximale loopsnelheid: 6 km/h
 • Maximale hellingsgraad: n.v.t.

De Flow Fitness Runner DTM100i WalkingPad is een variant van de klassieke loopband. Het grootste verschil met de traditionele loopbanden is dat je op deze “loopband” enkel kan wandelen. Hij haalt daarbij een maximumsnelheid van 6 km/h. Deze loopband is geschikt voor de meer recreatieve wandelaar die graag thuis wandelt. Door zijn gedempte plaat en lage snelheid zal hij ook niet veel geluid maken bij gebruik. Daarnaast is hij inklapbaar zodat de loopband eenvoudig weggeborgen kan worden. Wil je extra statistieken over je training raadplegen? Koppel dan zeker de loopband via bluetooth met de WalkingPad app.

VoordelenNadelen
Handig formaatMaximale snelheid van 6 km/h
OpvouwbaarGeen hellingsgraad functie
StilNiet echt een “loopband”
Connectictiviteit met WalkingPad app

Tunturi FitRun 50i (€759)

Loopband Tunturi FitRun 50i
Tunturi FitRun 50i (Copyright foto: Coolblue)
 • Loopvlak breedte: 45 cm
 • Loopvlak diepte: 128,5 cm
 • Maximale loopsnelheid: 16 km/h
 • Maximale hellingsgraad: 12 %

De Tunturi FitRun 50i is een meer geanvanceerde loopban van de Fitrun reeks. Het verschil met de Tunturi FitRun 40i is de grootte van het loopvlak, de maximale loopsnelheid en het aantal verschillende trainingsprogramma’s. Deze versie heeft namelijk een groter loopvlak met een breedte van 45 cm en een diepte van 128,5 cm en een maximale loopsnelheid van 16 km/h. Hierdoor kunnen de meer getrainde lopers ook optimaal gebruik maken van deze loopband. De loopband connecteert ook moeiteloos met de FitShow app waardoor je nog meer statistieken en inzichten kan raadplegen.

VoordelenNadelen
Maximale loopsnelheid van 16 km/h Hogere prijs
Groot loopvlakZwaar
Connectie met FitShow app mogelijkMoeilijk op te bergen

Tunturi FitRun 70i (€899)

Loopband Tunturi FitRun 70i
Tunturi FitRun 70i (Copyright foto: Coolblue)
 • Loopvlak breedte: 51 cm
 • Loopvlak diepte: 140 cm
 • Maximale loopsnelheid: 20 km/h
 • Maximale hellingsgraad: 15 %

De Tunturi FitRun 70i gaat nog een stapje verder dan de 50i. Ook hier zijn we een breder en dieper loopvlak, een hogere maximale loopsnelheid en een hogere hellingsgraad. Hoewel de loopbaan vrij fors en zwaar is kan deze wel opgevouwen worden om eenvoudig opgeborgen te worden. De loopband connecteert ook met de FitShow app en heeft zelfs een tablethouder om tijdens het lopen naar je favoriete series te kijken.

VoordelenNadelen
Veel functionaliteiten met de FitShow appZwaar
Groot loopvlakMoeilijk opbergbaar
Hoge loopsnelheidDuur

ProForm Power 995i (€999)

Loopband ProForm Power 995i
ProForm Power 995i (Copyright foto: Coolblue)
 • Loopvlak breedte: 51 cm
 • Loopvlak diepte: 152 cm
 • Maximale loopsnelheid: 22 km/h
 • Maximale hellingsgraad: 12 %

Wie niet genoeg heeft van de uitgebreide functionaliteiten van de Tunturi FitRun 70i kan nog een stapje verder gaan met de Proform Power 955i. En van “power” kun je bij deze loopband wel spreken. Met een maximale loopsnelheid van maar liefst 22 km/h en een loopvlak met een diepte van 152 cm kan je je volledig uitleven. Deze loopband behoort dan ook tot de top van de loopbanden. Dit zie je helaas ook terug in de prijs (€999) en de grote omvang van het toestel.

VoordelenNadelen
Loopband van topklassePrijzig
Hoge loopsnelheidZwaar
Groot loopvlakNiet overal te plaatsen

Conclusie

Wanneer je een loopband wil kopen voor thuis heb je tal van mogelijkheden. Zowel voor de recreatieve wandelaar bestaan er modellen alsook voor de fanatieke loper. Belangrijke zaken om naar de te kijken zijn de grootte van het loopvlak, de maximale loopsnelheid en de hellingshoek. Hoe meer functionaliteiten je wil hoe meer je natuurlijk ook zal betalen. Op basis van alle functionaliteiten en rekeninghoudend met de gemiddelde loper raden wij de Tunturi FitRun 50i aan. Met zijn maximale loopsnelheid van 16 km/h lijkt ons dit ruim voldoende voor de gemiddelde loper.

De Tunturi FitRun 50i loopband heeft de beste prijs/kwaliteit en zal met zijn maximale loopsnelheid van 16 km/h ruim voldoen voor de gemiddelde loper.

Iets te hevig van start gegaan met lopen? Check dan zeker ons blogbericht over wat je kan doen tegen spierpijn!