Hoe snel afvallen?

Snel (en verantwoord) afvallen met deze 5 eenvoudige tips

1. Vervang frisdrank door water

Een eerste eenvoudige tip om snel af te vallen is veel water drinken. Vervang alle ongezonde dranken door water en je bespaart dagelijks al een heleboel calorieën. Daarnaast zorgt het frequent drinken van water voor een goede afdrijving van afvalstoffen in het lichaam.

Vrouw drinkt glas water met als doel afvallen

2. Vervang ongezonde tussendoortjes door gezonde snacks

Iedereen kent het wel. Goed ontbeten ’s morgens en om 11u begint je maag al te rommelen. Vaak grijpen mensen dan naar ongezonde koekjes of snacks waar weinig voedingswaarden inzitten. Hetzelfde gebeurt dan ook nog eens in de late namiddag waardoor we op 1 dag 2 “cheat” momenten hebben en een grote dosis ongezonde calorieën binnenkrijgen. Vervang die ongezonde snacks door een stuk fruit of een gezond alternatief zoals bijvoorbeeld een eiwitshake of eiwitreep.

Kom havermout met fruit

3. Wandel of neem de fiets i.p.v. de auto

We zijn het er allemaal over eens, een auto is een grote luxe. Het is jouw vrijheid en zorgt ervoor dat je overal eenvoudig geraakt. Helaas gebruiken we de auto ook heel vaak voor korte afstanden. Door in de toekomst te fietsen of te wandelen naar de dichtstbijzijnde bakker of winkel ga je al een hoop extra calorieën verbranden. Daarnaast is het ook nog eens heel gezond en maakt het je hoofd leeg.

wandelende vrouw

4. Drink een glas water voor je begint te eten

Wanneer we met een groot hongergevoel aan tafel gaan zullen we vaak ook meer gaan eten. Om dit hongergevoel te onderdrukken kan je eenvoudig een vol glas water drinken. Dit vult de maag en zal je hongergevoel dempen waardoor je weer minder zal eten.

5. Neem de trap in plaats van de lift

Een laatste maar zeker niet minder belangrijke tip is het nemen van de trap in plaats van de lift. Neem eens de trap wanneer je op het werk of op school bent in plaats van de lift. Dit zorgt weer voor wat extra beweging en zo werk je bovendien ook nog wat aan je conditie. Een win-win situatie dus!

vrouw neemt trap

Niet genoeg aan deze tips? Lees dan onze vergelijkingstest van verschillende loopbanden of bekijk de beste buikspieroefeningen voor thuis.